2011

 

2011-10-11

 

I helgen körde Emil de två sista tävlingarna för säsongen.

Han började med att köra Superfinalen i Uddevalla på Lördag, han började dagen bra men i tidskörningen missbedömde han fästet in i första kurvan och snurrade av banan, i och med det fick han ingen tid och fick då starta första kvalet från elfte ruta, här körde han bra och gick i mål som fyra, andra kvalet startade han då från fjärde och körde upp sig till tredje.

Detta resulterade i en fjärde startruta i förfinalen, här hade han fått upp riktigt bra fart och var uppe och körde jämnt med de två i täten men efter att de kommit ikapp varvade förare fastnade tyvärr Emil lite innan han kom om och de två i täten fick en liten lucka men han slutade trea i förfinalen.

Så han statade då finalen från tredje ruta men lyckades inte hålla riktigt samma tempo som de två i täten (pappa hade skruvat lite fel på förgasaren) men han höll sin plats in i mål.

Emil var jätte nöjd med dagen.

På Söndag var han och körde sista deltävlingen i Söndaxx i Göteborg.

Han började lite trögt på morgonen men kämpade på och fick upp farten, tyvärr så blev han hjäpt av banan i första kvalet, men i andra kvalet blev han trea. Det blev då start i finalen från en nionde ruta, men på mastervarvet hoppade kedjan av och han blev stående (antagligen mekanikerns fel). Trots detta blev han total tvåa i denna serie så han var ändå jätte nöjd efteråt. Han avslutade med att duscha mamma och pappa i pommac.

När vi summerar säsongen kan vi bara imponeras av Emils framfart vilket har resulterat i två segrar och totalt sju pallplatser, tvåa i KCV serien, tvåa i Söndaxx serien och vinst i förbundsmästerskapet.

Nu tar Emil ett uppehåll från kartingen tills nästa år då vi får se vad han skall köra (troligtvis J60), fram tills dess blir det innebandy och skidåkning på helgerna.

 

 

 

 

2011-09-26

 

Igår körde Emil sista deltävlingen i Karting Cup på hemmabanan i Kristinehamn. Det började ganska bra han hade 5:e tid i de två första träningspassen och en 7:e tid på sista träningen.

I första kvalet började det också bra han låg tre men efter tre varv hamnade han på yttern i en kurva med två styckna innan för sig och det slutade i gräset för Emil. I andra kvalet körde han upp sig från en sjunde till en femte plats & i tredje kvalet körde han upp sig från en trettonde till femte plats vilket resulterade i att han fick starta från sjätte ruta i finalen.

Starten gick bra och Emil plockade placering efter placering till en tredje plats vilken han höll in i mål, han plockade mycket tid på de två i täten på de sista varven men det hade behövts ett par varv till för att utmana det två främsta. Emil var jätte nöjd efter dagens insatts vilket också innebar att han vann förbundsmästerskapet.

Nu blir det en helg ledigt från gokart och då blir det istället första innebandy cupen i Billingsfors.

Sedan laddar han för sista helgen med gokart 8-9/10 med början i Uddevalla som arrangerar superfinalen på Lördag och sedan avslutar vi säsongen med Söndaxx 4 i Göteborg på Söndagen.

 

 

Andra plats totalt i KCV 2011 för Emil

 

2011-09-19

 

Igår var Emil i Göteborg och körde finalen i KCV.

Dagen började med regn i båda träningspassen, det stämde inte alls för Emil i dessa träningar, ingen fart i karten heller.

Eftersom det var final tävlingen så kördes ingen tidskörning och heller inga kval utan man startade på den placering man låg i cupen, så Emil startade från fjärde ruta i första finalen, då hade det också torkat upp på banan.

Emil tappade till sjätte plats, men hade i alla fall fått upp bättre fart.

I andra finalen startade han då från sjätte ruta och denna placering höll han in i mål.

Totalt i serien blev Emil tvåa vilket är jätte bra och han var jätte nöjd.

I serien som består av 10 finaler får man räkna bort sin två sämsta resultat alltså låg han inför tävlingen på fjärde plats innan de räknat bort dessa.

Han blev tyvärr utnämd som trea vid prisutdelningen, men efter att vi kollat så hade arrangören räknat fel och de lovade att detta skall rättas till.

Nu laddar Emil för hemmatävling nästa helg med ett riktigt bra startfält.

 

 

2011-09-08

 

I helgen var Emil och körde sjunde deltävlingen i MKR serien.

Vi hade svårt att få fart på maskineriet, det är en väldigt knixig bana som är svår att få med sig farten i.

Emil tidskvalade in på en nionde tid i sin grupp, så han startade från nionde ruta i första kvalet och körde upp sig en placering, i andra kvalet startade han då från åttonde ruta men efter två varv krokade han ihop med en annan kart så de blev båda stående, detta resulterade i att han fick starta från artonde ruta i finalen, här hade han fått upp farten lite bättre och körde in på en fjortonde plats.

Efter dessa två inhopp i MKR serien väntar nu sista deltävlingen i KCV som han fokuserat på denna säsong, Emil ligger på en fjärde plats totalt inför sista tävlingen med prispallen inom räckhåll.

 

 

2011-08-22

 

I helgen var Emil i Västerås och körde sjätte deltävlingen i MKR serien.

Det började med mycket regn på morgon och Emil började träningarna lite försiktigt, men i tidskörningen ökade han på tempot och hade en total 11:e tid av de 42 startande. I första kvalet kom tyvärr Emil ikapp framförvande lite för snabbt och var tvungen att bromsa lite för hårt som resulterade i en snurrning och han fick stå vid sidan och titta på, så andra kvalet fick han starta från 17:e ruta och körde upp sig till en 10:e plats, detta räckte till en fjärde start ruta i B-finalen som han avslutade som 2:a och fick då starta på en 27:e plats i A-finalen. I A-finalen hade det torkat upp igen och alla körde på sliks, Emil gjorde igen en mycket bra uppkörning och slutade på en 14:e plats. Nu blir det en ledig helg från gokart för att sedan åka till Mora helgen där på.

 

 

2011-08-16

 

I helgen var Emil i Skövde och körde fjärde deltävlingen i KCV.

Dagen började bra, Emil hade femte tid på första träningen men andra träningen fick han inte riktigt till det och hade femtonde tid.

Båda tidskvalen gick riktigt bra och han hade femte & fjärde tid, så i första kvalet startade han från en femte plats vilken han höll in i mål, andra kvalet startade han från fjärde ruta men efter trassel i första kurvan blev han stående. Detta resulterade i en 17:e startruta i första finalen, här körde han bra och körde upp sig till en åttonde plats. Så i andra finalen startade han åtta, här tappade han en placering och slutade på en nionde plats.

Nu laddar han för ett inhopp i MKR serien igen i Västerås till helgen.

 

 

2011-08-11

 

I helgen var Emil i Göteborg och körde tredje deltävlingen i Söndax.

Dagen började med ösregn, så båda träningarna och första kvalet kördes i blöta, träningarna gick bra där Emil hade tredje respektive fjärde tid.

I första kvalet kom han bar till första kurvan efter att en medtävlande försökte köra om hela startfältet i första kurvan vilket slutade med att han och Emil blev stående. I andra kvalet hade banan torkat upp, i detta heat gick det bättre för Emil som slutade fyra.

I finalen startade Emil åtta och körde upp sig till femte plats.

Nu återstår bara en tävling i denna serie som körs 9 Oktober.

Emil ligger nu två i denna serie men det är väldigt tajt, han har 2 poäng upp och 1 poäng ner. Nu laddar Emil för fjärde deltävlingen i KCV som går i Skövde på Lördag.

 

 

2011-07-11

 

I helgen var Emil i Kalmar och körde Semesterracet.

Det var 2 tävlingar, en på Lördag & en på Söndag som sedan slogs ihop

för en total poäng.

Lördagen var lite strulig, Emil fick kämpa hela dagen, pappa fick inte riktig fart i karten och efter närkontakt i ett av kvalen blev Emil stående på gräset vilket resulterade i 18:e startruta i finalen.

Efter en bra körning i finalen slutade Emil på en 11:e plats.

Söndagen var även den en hård prövning på många sätt.

Stekande sol och tuffa race. Emil blev även denna dag stående i ett av kvalen och fick starta från 12:e ruta i finalen.

Även i denna final gjorde Emil en bra körning som resulterade i en slutlig

7:e plats vilket han var jätte nöjd med.

Eftersom det var 2 tävlingar som man fick poäng i så slutade Emil total 7:a efter båda dagarna.

Trots en del motgångar under helgen var Emil nöjd och haft jätte roligt tillsammans med sin kart kompisar.

Nu blir det lite lugnt på tävlingsfronten och lite semester för Emil.

Nästa blir Göteborg för tredje deltävlingen i Söndax.

 

 

2011-06-19

 

Igår körde Emil tredje deltävlingen i KCV i Uddevalla.

Han började lite försiktigt och hade nionde tid på de fria träningarna.

I första tidskörningen var han med i en liten krasch efter tre varv, två framför Emil krokade ihop och snurrade och då fans det ingen plats kvar för Emil som också blev stående sen kom ytterligare en kart och körde upp på Emil, det gick bra med alla inblandade. Emil lyckades ändå på de tre varven sätta en andra tid. I andra tidskörningen körde han till sig en femte tid.

I första kvalet startade han tvåa, det var ett spännande kval där de bytte ledare flera gånger, på sista varvet gick Emil upp i ledning men ut på målrakan fick Emil en knuff och snurrade ut på gräset 10 meter före mål.

I andra kvalet startade han femma och körde upp sig till andra plats.

I förfinalen statade han som elva, men han ville lite för mycket och efter två varv krokade han ihop med en annan och blev stående.

Detta gjorde att han fick starta som 21:a i finalen, efter en bra start var han uppe på en 15:e plats efter första kurvan och sen fortsatte han att köra om en efter en, på näst sista varvet hade han tagit sig upp på en tredje plats och då var vi som stod bredvid banan mer än nöjda men inte Emil, på sista varvet körde han om tvåan och tre kurvor före mål gick han upp i ledning och höll den in i mål. En helt otrolig körning av Emil. Efter allt strul under kvalen så stämde allt i finalen. Emil var jätte nöjd efteråt.

Nu får Emil möjlighet att njuta av denna sköna seger i hela tre veckor innan nästa tävling.

 

 

2011-06-12

 

Idag körde Emil andra Söndax tävlingen i Göteborg.

Det började med lite krångel, pappa hade visst inte skruvat fast förgasern vilket innebar att det bara blev ett par varv på första träningen. Andra träningen gick bra och Emil började få upp farten.

I denna tävling var det ingen tidskörning utan lottad startordning i kvalen, så Emil startade sexa i första kvalet, han gjorde en bra start och tog sig direkt upp på tredje plats där låg han till näst sista varvet då han körde om båda de framförvarande i samma sväng och sedan höll undan till mål.

I andra kvalet startade han sjua och även här gjorde han en bra start och tog sig upp till en fjärde plats, sedan plockade han en efter en och vann även andra kvalet. Eftersom han vann båda kvalen så startade han som master (etta), han tog hand om ledningen i starten men efter ett varv hade han ramlat ner till en tredje plats, men han kämpade sig tillbaka, det var en väldigt tajt final där de bytte ledare flera gånger, men när Emil tog tillbaka ledningen när det var två varv kvar så släppte han den inte igen, så han gick över mållinjen som segrare, han var naturligtvis jätte glad och nöjd med denna dag, detta var ju hans första seger i micro.

Nu tar han med sig detta och laddar för tredje deltävlingen i KCV i Uddevalla nästa helg.

 

 

2011-06-07

 

Igår körde Emil andra deltävlingen i Karting Cup i Örebro.

Han startade lite lugnt i de två första träningarna där han låg i mitten av startfältet, men i sista träningen satte han tredje tid.

I första kvalet startade han sexa och körde upp sig till tredje, andra kvalet startade han elva och körde upp sig till fjärde och tredje kvalet startade han som master (första plats), där han hade en hård batalj med Johan, efter ett tappert försök att återta ledningen i sista kurvan så tappade han istället till tredje plats. I finalen startade han som trea, han hängde med de två första ett par varv men tappade sedan lite fart och när fyran i loppet komm ikapp så höll Emil i lite för länge på utsidan in i en kurva vilket gjorde att han tyvärr åkte av på 8:e varvet, så han slutade på en 16:e plats. Emil var jätte besviken efteråt men han tar med sig att han lyckades sätta bästa tiden av alla i andra kvalet. Nu laddar han om för andra tävlingen i Söndax i Göteborg.

 

 

2011-06-02

 

Idag körde Emil första deltävlingen i Karting Cup på hemma banan i Kristinehamn. Han började bra med att ha tredje träningstid. I första

kvalet gick det sämre, efter en bra start så låg han trea men efter ett par varv så fick han en knuff som gjorde att han snurrade och blev då stående.

I de två andra kvalen gick det bättre igen, andra kvalet startade han på

8:e plats och körde upp sig till 2:a plats och i tredje startade han sjua och körde upp sig till seger. I finalen startade han från 4:e ruta, det blev en otroligt spännande final där de var tre som ryckte till sig en lucka till övriga och dessa bytte platser under hela finalen, Emil ledde under flera tidpunkter men slutade på en 2:a plats, det var mindre än en halv sekund mellan de tre första. Emil hade snabbaste varvtid i finalen, så han är nöjd med dagen och ser fram emot 2:a deltävlingen på måndag i Örebro.

 

 

2011-05-29

 

Igår körde Emil andra deltävlingen i KCV i Borås. Det var första gången Emil körde på denna bana också, han började riktigt bra med att ha tredje träningstid direkt, i tidskörningarna blev han sjua och startade då som sjua

i kvalet, efter en bra start var han uppe på fjärde plats men det blev trångt in i andra sväng och Emil hamnade på tvären så karten stannade, på något konstigt sätt så blev han påkörd två gånger, första gången så karten kom i rätt riktning och andra bakifrån så karten startade igen men då var han nästan sist, han körde då upp sig 6-7 placeringar. Han startade också sjua i första finalen men då hade regnet börjat, vi hade inte fått till karten riktigt för regn så han slutade på 12:e plats, i andra finalen startade han då från tolfte ruta, det gick lite bättre i andra och han slutade på 10:e plats.

Vi inser att vi måste träna mer på blött underlag, både för att få till rätta känslan. Emil var ändå nöjd med den blöta dagen.

 

 

2011-05-22

 

I helgen körde Emil andra deltävlingen i MKR på Valla raceway

i Katrineholm. Eftersom det var första gången Emil körde på

denna bana gick träningarna åt till att lära sig banan.

Han körde till sig 15:e tid i tidskörningen, i de båda kvalen blev

han 5:a i sin grupp det resulterade i att han gick direkt till

A final där han startade på 10:e plats.

I finalen började det bra med att han avanserade några platser

i start svängen, men efter några varav blev det lite mycket

närkontakt i en sväng vilket resulterade i att Emil åkte av banan

där det studsade och hoppade till slut upp på banan igen.

Efter detta hade han rasat ner i fältet men lyckades under de

sista varven köra upp sig några platser igen och slutade på en

11:e plats, Emil var ändå nöjd att ha tagit sig i mål efter en sådan

gräs & luftfärd.

Efter två deltävlingar ligger nu Emil på en total 8:e plats i MKR serien.

 

 

2011-05-16

 

Emil körde första deltävlingen i KCV i Lidköping i helgen.

Efter lite strul i kvalet, regnade och pappa glömde sätta på

regnkåpan över luftfiltret, så startade han 9:a i final 1.

Han körde upp sig till 2:a plats.

Så han startade 2:a i final 2, här tog han direkt ledningen, när

det var 2 varv kvar kom regnet igen, Emil lyckades trots det

behålla ledningen till sista kurvan, men då blev han omkörd och

slutade 2:a även i final 2.

Summerar vi dagen är Emil jätte nöjd, han ligger nu 2:a i

KCV serien.

 

ESR © 2011

www.es-racing.se

Emil Sonesson Racing