Senaste nytt

2012-07-17

I helgen körde Emil SM i Järfälla. Första träningarna som började på Onsdag körde Emil jätte bra och hade 3:e, 6:e & 6:e tid.

Torsdag morgon var det worm up för tidskörning och det hade regnat på morgon så banan var blöt då satte Emil bästa tid. I första tidskvalet hade det torkat upp och Emil hade 9:e tid i sin grupp och 15:e totalt, andra tidskvalet bättrades inte tiderna så Emil fick startruta 10 i kvalet.

Första kvalet var Emil tvungen att väja för kartar som krokat ihop framför honom i första svängen och han snurrade ut på gräset, det tog tyvärr lite tid för honom att komma upp på banan igen och han slutade på en 18:e plats.

I andra kvalet startade han också från ruta 10, men hamnade på yttern genom de två första svängarna och rasade ner i fältet, han lyckades till slut ta sig i mål på en 17:e plats.

Det gjorde att han var tvungen att köra secondchans på Lördag morgon, där kom han 2:a och fick då startruta 26 i förfinalen, Iförfinalen gjorde han ett bra start och körde upp sig till 20:e plats. I finalen startade han då från ruta 20, han var ett tag uppe på 16.e plats men tappade tillbaka och när de 31 varven var avklarade körde han i mål på en 19:e plats.

Emil var trots lite motgångar nöjd med sin första SM tävling, han och har samlat på sig erfarenhet från internationella tävlingar och nu laddar han vidare för nästa tävling i MKR.

2012-07-09

Referat från Semesterracet finns i tävlingsbloggen.

2012-06-21

Det blev tyvärr ingen tävling för Emil i Borlänge förra helgen pga att han blev sjuk på Fredag så han var hemma och kurrerade sig.

Så nu är det lite semester från gokarten till 7 juli då han ska till Kalmar, han passar på att istället åka och kolla på EM i rallycross nästa helg för att inte helt vara ifrån motorsporten:)

2012-06-12

I helgen var Emil och körde tredje deltävlingen i KCV i Lidköping.

Dagen började med växlande regn och solsken, så de blev några träningar på slicks och några på regn, Emil hade 7:e och 9:e tid på träningarna coh 12:e tid i tidskörningen. I första kvalet startade han från 12.e ruta men karten startade inte när de skulle ut så han kom ikapp startfältet vid starten så han startade då från 20:e ruta men körde jätte bra och lyckades ta sig upp på en 11:e plats. Vilket innebar att han i andra kvalet fick starta från 11:e ruta och även i detta heat körde han bra och tog sig upp på en 8:e plats.

I första finalen fick han då startruta nio, men ytterligare en gång så startade inte karten när de skulle iväg så det blev start från 20:e plats igen, men Emil lyckades efter jätte bra körning ta sig upp på en 7:e plats.

I andra finalen startade han då från 7:e ruta och körde upp sig så han låg på 5:e plats men tyvärr så bromsade han på sig i en kurva och gled av banan i regnet, han fick går ur karten och dra upp den på banan igen och slutade på en 15:e plats.

Efter att besvikelsen lagt sig så var han ändå nöjd med dagen.

Nu blir det att ladda för nästa helg när det bär av till Borlänge för MKR igen.

2012-05-30

I helgen körde Emil 3:e deltävlingen i MKR, det slutade ganska tidigt pga att Emil åkte av och in i en däckstrave så han fick åka ambulans in till sjukhuset för att röntgas. Men det var inget brutet som tur var och Emil mår efter omständigheterna bra, lite stel & blåslagen bara.

Nu vilar han upp sig en helg för att köra KCV i Lidköping helgen därpå.

2012-05-13

Igår körde Emil MKR 2 i Södertälje, det gick jätte bra i regnet, Emil körde i mål som 2:a vilket var hans första pallplats i J60, referat från tävlingen finns att läsa i bloggen.

2012-05-06

Igår körde Emil andra deltävlingen i KCV, referat från tävlingen finns att läsa i tävlingsbloggen.

2012-04-29

Emil körde första deltävlingen i KCV i helgen och det blev första topp 10 placeringen i nya klassen, han slutade 8:a, referat från tävlingen kan ni läsa i tävlingsbloggen.

2012-04-23

Nu har Emil kört SKCC 1 & 2 i Kristianstad & Kalmar, ni kan läsa referat från tävlingarna i bloggen.

2012-04-10

I helgen körde Emil sin första tävling för året, Klippan cup som också var hans första tävling i J60 klassen. Vi åkte ner redan i Torsdags för att Emil skulle få känna på banan på Fredag, tyvärr så regnade det hela dagen så det blev inte mycket till test utan bara att lära sig hur banan svängde.

På Söndag när tävlingen började var det fint väder, lite kallt på morgonen men sol och uppehåll. De 2 träningarna på morgonen gick så där för pappa hade drevat helt fel. På tidskörningen fick vi inte riktigt till det, Emil hamnade helt själv på banan och eftersom det var en ny bana för honom hade han svårt att få upp farten, han kvalde in på en 26:e tid. Så han startade första kvalet från ruta 14 och körde upp sig till en 9:e plats, startade då 9:a i andra kvalet men tyvärr så trasslade det till sig för honom när han skulle varva en annan och då tappade han 4 placeringar, han lyckades efter det ta tillbaka en placering och slutade på en 12:e plats. Målet för dagen var att ta sig till final och det gjorde han. I finalen startade han från 20:e ruta, då hade pappa också testat att ställa om lite på karten men det gick inte hem, men Emil lyckades ändå hålla sin placering i mål, vilket vi får vara nöjda med.

Nästa helg ska Emil köra första deltävlingen i SKCC serien i Kristianstad.